Sağduyulu ama tetikteyiz”

 Sağduyulu ama tetikteyiz”

Suriye'nin Ayn-el Arap kasabasında, bir süredir devam eden çatışmaların en büyük zararı yine o bölgede yaşayan sivil halka verdiğini ifade eden Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Serkan Tunçbilek , Ayn-el Arap'ta yaşayan siviller

IŞİD-PKK/YPG ÇATIŞMALARINI GEREKÇE GÖSTEREREK YURT GENELİNDE BİR AYAKLANMA GİRİŞİMİNDE BULUNANLARIN NİYETLERİNİN TÜRKİYE’DE HUZURSUZLUK ÇIKARMAK OLDUĞUNU BELİRTEN ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANI SERKAN TUNÇBİLEK SERT KONUŞTU:

“Sağduyulu ama tetikteyiz”

Suriye’nin Ayn-el Arap kasabasında, bir süredir devam eden çatışmaların en büyük zararı yine o bölgede yaşayan sivil halka verdiğini ifade eden Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Serkan Tunçbilek , “Ayn-el Arap’ta yaşayan sivillere karşı Türkiye Cumhuriyeti kucağını açarak insaniyetini bir kez daha göstermiştir. Buna rağmen terör örgütü PKK militanları ve destekçileri, Ayn-el Arap’taki iç savaş ortamını ve yaşanan IŞİD-PKK/YPG çatışmalarını gerekçe göstererek yurt genelinde bir ayaklanma girişiminde bulunmuştur. PKK militanları ve destekçilerinin ayaklanma girişimi sonucunda, an itibariyle 14 vatandaş hayatını kaybetmiş, onlarca vatandaş ise yaralanmıştır. Sokaklar alev topuna dönmüş, kamu malları ve araçları tahrip edilmiş, işyerleri yağmalanmıştır. Şehirlerimizde huzur kalmamış, asayişsizlik had safhaya çıkmıştır” dedi.

AÇILIMIN MEYVESİ

“Mevcut siyasi iktidarın açılım ihaneti adıyla başlattığı, bizim ise ihanet süreci olarak başından bugüne ısrarla vurguladığımız eli kanlı terör örgütüyle yapılan müzakereler ülkemizi maalesef bu noktaya getirmiştir” diyen Tunçbilek, PKK’nın bu kadar şımarmasının en büyük müsebbibin siyasi iktidar olduğunu vurguladı. Hükümetten aldığı cesaretle IŞİD’e karşı gösteremediği cüreti Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı göstermekten imtina etmeyen bölücü örgütün uzantıları tarafından özellikle çocuklar kullanılarak Türk Milleti’nin huzurunu bozmak, Türk Devleti’ni çaresiz göstermek amacıyla ayaklanmalar başlatıldığının altını çizen Tunçbilek, “Siyasi iktidarın yaşanan gelişmeler karşısında adeta üç maymunu oynayarak olanları görmezden gelmesi sonucu da hedeflerine ulaşacaklarına inanır hâle gelmişlerdir” diyerek tehlikeye dikkat çekti.

TÜRK BAYRAĞI ALENEN HEDEF ALINMAKTADIR

Yaşanan olaylar sırasında Türk Bayrağının alenen hedef alındığını belirten  ”Yüzlerini dahi saklama ihtiyacı hissetmeyen insan müsveddeleri bayrağımızı indirmeye çalışmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Atatürk’ün heykelleri yakılmıştır. Kamu binalarına saldırılmış, adliye ve emniyet binaları dahi kuşatılmıştır. Ortaya çıkan bu tabloda siyasi iktidarın pasif ve vurdumduymaz duruşu sonucu, güvenlik güçleri yetersiz kalmış, tabiri caizse meydan bu başıboş sokak serserilerine bırakılmıştır. Türk Devleti ve Milleti namına mukaddes saydığımız tüm değerleri hedef alan hainler sürüsü, milli duruşun kalesi konumundaki Ülkücü Hareketi de hedef alan provokatif eylemler gerçekleştirmişlerdir. Ocak ve parti teşkilatlarımızın binalarına yönelik mütecaviz eylemlerde bulunularak Ülküdaşlarımız kavganın içine çekilmeye çalışılmıştır. Ülkücü Hareket olarak önceliğimiz Türk Milleti’nin menfaatleri ve Türk Devleti’nin bekasıdır. Türk Milletini hedef alanlar, bunun akıbetini ve sonuçlarını iyi değerlendirmelidir. Milletimize karşı gerçekleştirmiş oldukları bu alçakça girişimin, tarihte olduğu gibi Türk Milletinin defalarca def etmiş olduğu, basit ve aşağılık bir denemeden öteye varamayacağını anlamalıdırlar” dedi.

TÜRK MİLLETİ ARTIK OLANLARI GÖRMELİ

Yaptığı basın açıklamasında, Türk Milletinin artık olanları görmesi gerektiğinin altını çizen Tunçbilek, “Kamuoyuna açıkça ilan ediyoruz: Ülkücü Hareket olarak yaşanan saldırıları durdurmak ve kargaşa ortamının önüne geçmek adına devletimizin yetkililerini ve kolluk kuvvetlerini göreve çağırıyoruz. Türk Devlet aklının, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin kavga ve kargaşa ortamı olmadan huzur içinde yaşamasını sağlamak adına gerekli tüm adımları atacağına inanmak istiyor, artık bu “MİLLİ REFLEKSİ” görmek istiyoruz. Ülkücü Hareketin Türk Dünyası’nın dört bir yanında bulunan teşkilatlarına ve fedakârca hiçbir şahsi menfaat gözetmeksizin devlet-millet uğruna çalışan Ülküdaşlarımıza yönelecek her türlü saldırıya karşı sonuna kadar soğukkanlılığımızı muhafaza edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Ülkemizde ‘Arap Baharı’, ‘Halkın Uyanışı’ gibi menşei malum odaklar tarafından servis edilen ısmarlama senaryoların tezgâhlanmasına fırsat vermeyeceğimizi, iç çatışmaya ve ayrılık çıkarmaya yönelik provokatif eylemlerin tarafı olmayacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

PROVOKASYONLAR KİMSEYE BİR FAYDA GETİRMEZ

Türk Gençliğini sokaklara çekip, eğitimlerinden alıkoyarak potansiyel gücümüzü yok etmek isteyenlere karşı Ülkü Ocaklarının her an tetikte olacağını da vurgulayan Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Serkan Tunçbilek, ailelerin de çocuklarına bu yönde telkinlerde bulunmalarını istedi. Ülkücü Hareketin, sokakların karanlığından süzülerek gelen bir hareket olduğunu ve provokasyonların kimseye bir fayda getirmeyeceğinin de altını çizen Tunçbilek sözlerini şöyle noktaladı: “Türk Milleti’ni içinde bulunduğumuz sürece yönelik olarak yaptığımız uyarılara kulak vermeye; Ülkücü Hareketin kutlu çatısı altında tek yumruk olmuş bir şekilde devletimiz için mücadele etmeye çağırıyoruz. Ayrıca bütün sağduyulu yaklaşımımıza karşılık saldırıların devam etmesi durumunda nefsi müdafaa hakkımızı saklı tuttuğumuza da dikkat çekmek istiyoruz.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ